Ελληνική Δημοκρατία - Υπουργείο Υγείας
Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών
ΝΠΔΔ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 και ώρα 23.59.
Εάν επιθυμείτε να προσθέσετε το σχόλιό σας σε αυτό το άρθρο , επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο (προσθήκη σχολίου)
    
Προσθήκη σχολίου επιστροφή σε όλα τα άρθρα
ΠΡΟΣΟΧΗ : για να προσθέστετ το σχόλιο σας, θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος ως μέλος (login)
 
Άρθρο 40

Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή Εργοθεραπευτών σε δίκτυα κοινωνικής επικοινωνίας αναρτώντας κείμενα ή απόψεις ή συμμετέχοντας σε συζητήσεις που εκθέτουν τον κλάδο βάση προσωπικών ή κλαδικών αντιπαραθέσεων. Παρόμοια θέματα πρέπει να παραπέμπονται στα αρμόδια όργανα του κλάδου.

 
 
     
Σχόλια μελών ΠΣΕ
από Βασιλική Στριγγάρη
09-04-21 23:22
Συμφωνώ με τον κύριο Χατζηαγόρου.

από Μαρίνα Μάλφα
09-03-21 18:04
Η διατύπωση του κειμένου είναι ενάντια στην ελευθερία έκφρασης και λόγου.
Συμφωνώ με την πρόταση του κ. Χατζηαγόρου.

από Μαρία Θωμαδάκη
08-03-21 22:46
Συμφωνώ με τον Κ. Χατζηαγόρου

από Φλώρα-Ιωάννα Πετροπούλου
03-03-21 11:54
Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο άρθρο αντιτίθεται στην ελευθερία έκφρασης του λόγου.

από Νικόλαος Χατζηαγόρου
27-02-21 23:43
Θεωρώ ότι η λογική αυτού του άρθρου έχει κάποια βάση καθώς συχνά βλέπουμε στο facebook εργοθεραπευτές να "ξεκατινιάζονται" κάτι που προσωπικά με κάνει να ντρέπομαι. Θεωρώ ότι τα ζητήματα που αφορούν την οργάνωση και την λειτουργία του επαγγέλματος πρέπει να επικοινωνούνται άμεσα προς τα επίσημα όργανά του. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι πεδίο επαγγελματικών αντιπαραθέσεων και σπάνια έχουν να προσφέρουν κάτι εποικοδομητικό. Ωστόσο, θεωρώ ότι η διατύπωση "δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αν..." καταπατά την ελευθερία του λόγου και της ελευθερίας. Δηλαδή, επιτρέπεται μόνο αν αυτά που αναρτά δεν ταράζουν τα "ήρεμα νερά του επαγγέλματος"; Θεωρώ λοιπόν ότι η διατύπωση θα πρέπει να αλλάξει. Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν τέτοια άρθρα στον κώδικα δεοντολογίας χωρίς να ορίζονται σαφώς οι κόκκινες γραμμές της συμπεριφοράς των επαγγελματιών. Θα πρότεινα μια διατύπωση σε άλλη κατεύθυνση. Για παράδειγμα:

"Η συμμετοχή των επαγγελματιών ε/θ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας για θέματα που αφορούν την ειδικότητα θα πρέπει να πραγματοποιείται μέσα στα πλαίσια της ευπρεπούς συμπεριφοράς όπως ορίζεται από τα αντίστοιχα άρθρα του κώδικα δεοντολογίας. Οι τοποθετήσεις των ε/θ οφείλουν να έχουν εποικοδομητικό χαρακτήρα. Η χωρίς διάκριση τοποθετήσεις ή τοποθετήσεις και δηλώσεις που αντιβαίνουν τις αρχές, αξίες και ηθική του επαγγέλματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας αποτελούν πειθαρχικό παράπτωμα. Οι επαγγελματίες ε/θ οφείλουν να διακρίνουν σε ποιό μέσο ή φορέα θα κοινοποιήσουν το αίτημα ή τις τοποθετήσεις τους. Τοποθετήσεις, δηλώσεις ή αιτήματα που αφορούν τη λειτουργία της ειδικότητας οφείλουν να κοινοποιούνται στην ΚΔΣ του συλλόγου και να ακολουθείται η διαδικασία που ορίζεται στο καταστατικό λειτουργίας του Συλλόγου"

από Παναγιώτα Παπακυριακοπούλου
25-02-21 15:18
Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην επιτρέπονται οι αναρτήσεις και οι συζητήσεις εργοθεραπευτών σε δίκτυα κοινωνικής επικοινωνίας . Κάτι τέτοιο δεν είναι ενάντια στην ελευθερία του λόγου?

Προσθήκη σχολίου επιστροφή σε όλα τα άρθρα
0%
Παρακαλώ περιμένετε.
Μην κλείσετε το παράθυρο, όσο διαρκεί η αποστολή των αρχείων...
Κατά την ολοκλήρωση, θα εμφανιστεί το μήνυμα "Ολοκληρώθηκε"