Ελληνική Δημοκρατία - Υπουργείο Υγείας
Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών
ΝΠΔΔ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 και ώρα 23.59.
Εάν επιθυμείτε να προσθέσετε το σχόλιό σας σε αυτό το άρθρο , επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο (προσθήκη σχολίου)
    
Προσθήκη σχολίου επιστροφή σε όλα τα άρθρα
ΠΡΟΣΟΧΗ : για να προσθέστετ το σχόλιο σας, θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος ως μέλος (login)
 
Άρθρο 28

Ο Εργοθεραπευτής υποχρεούται να καθιστά γνωστά, κατά προτεραιότητα, στην επιστημονική κοινότητα του, με τον πιο πρόσφορο τρόπο, τα συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει από τις επαγγελματικές του μελέτες σε προληπτικά, διαγνωστικά, ή θεραπευτικά  θέματα. Αποφεύγει την ευρύτερη δημοσιοποίηση των ευρημάτων και των συμπερασμάτων του στο μη κλαδικό κοινό, προτού τα υποβάλει στην κριτική των συναδέλφων του.

Ο Εργοθεραπευτής σε κάθε επιστημονική ανακοίνωσή του αναφέρει όλους τους συνεργάτες του, που συνέβαλαν στο περιεχόμενο της επιστημονικής ανακοίνωσης. Επιπλέον, δηλώνει οπωσδήποτε τον φορέα, την επιχείρηση ή εταιρεία, που ενδεχομένως χρηματοδοτεί ολικά ή μερικά την έρευνά του.

 
 
     
Σχόλια μελών ΠΣΕ
από Βασιλική Στριγγάρη
09-04-21 23:20
Συμφωνώ με τις προηγούμενες τοποθετήσεις των συναδέλφων.

από Μαλαματένια - Μαρία Τσεκιτσίδη
13-03-21 12:49
Πιστεύω πως πρέπει να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες προκειμένου να αποσαφηνιστεί ποιες είναι η υποχρεώσεις του/ης εργοθεραπευτή/τριας στο κομμάτι που αναπτύσσεται στο παρόν άρθρο.

από Μαρίνα Μάλφα
09-03-21 17:54
Δεν είναι κατανοητό, ποιά είναι η δέσμευση και η υποχρέωση και για ποιό λόγο

από Μαρία Θωμαδάκη
08-03-21 22:44
Συμφωνώ με την Γεωργία- Σταυρούλα Θωμαδάκη

από Γεωργία-Σταυρούλα Θωμαδάκη
08-03-21 22:18
Δεν είναι κατανοητό ποια είναι η υποχρέωση, που εισάγεται με το άρθρο. Να μην δημοσιοποιούνται αποτελέσματα ερευνών, που; Στην τηλεόραση; Στο διαδίκτυο; Σε βιβλίο; Ούτε διευκρινίζεται αν κάποιος θέλει να θέσει υπ’ όψιν συναδέλφων τέτοια αποτελέσματα, ποιος είναι ο τρόπος ή ο τόπος, ώστε να γίνει αυτό, για να μπορεί μετά να προβεί σε περαιτέρω δημοσίευση. Υπάρχει κάποιο συνέδριο, ημερίδα ή διαδικτυακός τόπος όπου μπορεί να γίνει αυτό; Δεν είναι σαφής ούτε η διατύπωση του άρθρου ούτε η προβλεπόμενη υποχρέωση.


από Σοφία Κουλούρη
08-03-21 10:17
Ίσως εδώ θα πρέπει να δωθούν περισσότερες διευκρινίσεις

από Μαρίνα Κατσιούλη
04-03-21 16:50
Θα πρέπει να εξηγήσετε ξεκάθαρα για ποιο λόγο ήμαστε υποχρεωμένοι, όταν συμμετέχουμε σε κάποια μελέτη, να ενημερώσουμε πρώτα τους συναδέλφους εργοθεραπευτες για τα αποτελέσματα. Επίσης, υπάρχει κάποιο περιοδικό εργοθεραπείας που μπορούμε να κάνουμε δημοσιεύσεις? Κάποιο συνέδριο εργοθεραπείας σε ετήσια βάση? Πως ακριβώς θα ενημερώσουμε την επιστημονική μας κοινότητα? Επίσης, για ποιο λόγο θα πρέπει να περιμένει κάποιος να δημοσιεύσει τα ευρήματα μιας μελέτης πριν του ασκηθεί κριτική από τους συναδέλφους του? Νομίζω το άρθρο αυτό όπως έχει διατυπωθεί βάζει φρένο στην όποια καινοτόμα δράση επιθυμούμε ως επιστήμονες να λάβουμε μέρος.

από Νικόλαος Χατζηαγόρου
27-02-21 22:26
Δεδομένου ότι ακόμα δεν υπάρχει σε τακτική βάση (π.χ. ετήσια) κάποιο συνέδριο Εργοθεραπείας και το περιοδικό εργοθεραπείας δεν έχει κριτές για τα άρθρα που δημοσιεύονται (όποτε), πως στηρίζεται αυτό το άρθρο;

από Αικατερίνη Κατσιάνα
27-02-21 02:52
επαγγελματικές μελέτες... τα συμπεράσματα....Στην κριτική των συναδέλφων του ... τι εννοείτε ακριβώς; δεν το καταλαβαίνω... η κριτική των συναδέλφων μέσω ποιας διάχυσης θα γίνεται;
Εννοείτε κάποια άλλη διαδικασία εκτός των συνεδρίων, επιστημονικών περιοδικών κλπ;
Καλό θα ήταν να είναι ποιο σαφές και κατανοητό

Προσθήκη σχολίου επιστροφή σε όλα τα άρθρα
0%
Παρακαλώ περιμένετε.
Μην κλείσετε το παράθυρο, όσο διαρκεί η αποστολή των αρχείων...
Κατά την ολοκλήρωση, θα εμφανιστεί το μήνυμα "Ολοκληρώθηκε"