Ελληνική Δημοκρατία - Υπουργείο Υγείας
Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών
ΝΠΔΔ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 και ώρα 23.59.
Εάν επιθυμείτε να προσθέσετε το σχόλιό σας σε αυτό το άρθρο , επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο (προσθήκη σχολίου)
    
Προσθήκη σχολίου επιστροφή σε όλα τα άρθρα
ΠΡΟΣΟΧΗ : για να προσθέστετ το σχόλιο σας, θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος ως μέλος (login)
 
Άρθρο 26

Απαγορεύεται η κατάθεση και χρήση της άδειας/βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος του Εργοθεραπευτή σε περισσότερα του ενός ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, δημόσια Νοσοκομεία, Κ.Υ., Δημόσιες μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας, ιδιωτικές κλινικές ή Κέντρα Ειδικών Θεραπειών και οποιοσδήποτε συνδυασμός των ανωτέρω βάση των κατά περίπτωση ισχυουσών διατάξεων.

 
 
     
Σχόλια μελών ΠΣΕ
από Βασιλική Στριγγάρη
09-04-21 23:19
Συμφωνώ με τους συναδέλφους και ιδιαίτερα με την κυρία Ιωαννίδη και τον κύριο Σπανίδη.

από Αντώνιος Σταματόπουλος
09-04-21 22:54
Οι περισσοτεροι έργο θεραπευτές που γνωρίζω δίνουν την σφραγίδα τους σε παραπανω απο εναν χώρους.. Αυτόματως με αυτό κρίνονται όλοι παρανομοι.. Επίσης για την λειτουργικότητα των χωρών ειναι ανέφικτο..

από Ηλίας Σπανίδης
09-04-21 22:23
Εάν λάβετε υπόψη σας τις ανάγκες της αγοράς μελετώντας τις αγγελίες για την κάλυψη των θέσεων των εργοθεραπευτών από τους διάφορους ιδιωτικούς θεραπευτικούς χώρους, θα διαπιστώσετε πως οι ανάγκες των χώρων αυτών σπάνια αφορούν την απασχόληση όλου του ωραρίου των συναδέλφων. Επιπλέον, ακόμη και σε περιπτώσεις που ένα πλαίσιο αναζητά την πλήρη κάλυψη του ωραρίου του εργοθεραπευτή, δε σημαίνει πως οι οικονομικές απολαβές καλύπτουν και τις ανάγκες του εκάστοτε συναδέλφου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η πλειοψηφία των εργοθεραπευτών να αναζητούν περισσότερους από ένα χώρους για την κάλυψη των βιοποριστικών αναγκών τους.
Επομένως, το άρθρο αυτό είναι θέτει σε κίνδυνο αρχικά τη διασφάλιση της οικονομικής διαβίωσης του κλάδου και εν συνεχεία την ικανότητα των εργοθεραπευτών να μπορούν να εκπαιδεύονται συνεχώς για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών.

από Ιωάννης Σίμος
01-04-21 02:06
Αυτό το άρθρο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα
Απορώ ποιος το συνέταξε
Δεν υπάρχει εργοθεραπευτης που να μην δουλεύει σε παραπάνω από ένα κέντρο ή σε έναν δημόσιο φορέα το πρωί και ένα κέντρο ειδικών θεραπειών το απόγευμα
Οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοί και βιοποριστικοι
Θα μας καταστρέψετε
Πρέπει να αποσυρθεί άμεσα!!!

από Άννα Μανιωρου
16-03-21 16:16
Συμφωνώ με τα σχόλια που προαναφέρθηκαν και που επεξηγούν τους λόγους για τους οποίους το άρθρο καθίσταται αδύνατον να εφαρμοστεί.

από Μαλαματένια - Μαρία Τσεκιτσίδη
13-03-21 12:42
Το περιεχόμενο του συγκεκριμένου άρθρου είναι ουτοπικό καθώς στην ελληνική πραγματικότητα η πλειονότητα των εργοθεραπευτών προκειμένου να καλύψει τις βιοποριστικές της ανάγκες κρίνεται αναγκαίο να απασχολείτε σε περισσότερα από ένα κέντρα.

από Δανάη Ιωαννίδη
10-03-21 09:11
Ο όρος "κατάθεση" δεν έχει νόημα, το χρήση είναι ποιο δόκιμο. Διαφορετικά μπορεί να ειπωθεί ¨η παραχώρηση ή και η χρήση των δικαιωμάτων που απορρέουν από την άδεια άσκησης επαγγέλματος".
Επίσης είναι μη εφαρμόσιμο αυτό το "οποιοσδήποτε συνδυασμός" ! Δημόσιος υπάλληλος ή ελεύθερος επαγγελματίας υποχρεούται να "καταθέσει" την άδεια του, κάθε χρόνο, και στο δημόσιο αλλά π.χ. και σε ένα ΙΕΚ όπου από τον νόμο μπορεί να εργαστεί. Εγώ προσωπικά έχω "καταθέσει" σε 3 εργοδότες και μια επιστημονική επιτροπή διαφορετικής νομικής μορφής.
Την άδεια οφείλεις να την καταθέτεις ή/και επιδεικνύεις όποτε αιτιολογημένα ζητηθεί.
Η απασχόληση επίσης σε πολλαπλούς εργοδότες επιτρέπεται. Νομίζω μόνο σε συγκεκριμένα επαγγέλματα απαγορεύεται π.χ. γιατροί, όπου υποχρεούται να εργάζονται κλινικά σε συγκεκριμένη περιφέρεια, αλλά δεν απαγορεύεται να ασκούν παράλληλα εκπαιδευτικό έργο....

από Μαρίνα Μάλφα
09-03-21 17:50
Δεν είναι κατανοητή η σκοπιμότητα του άρθρου, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ούτε στην ελευθερία επιλογής εργασίας των επαγγελματιών.

από Μαρία Θωμαδάκη
08-03-21 22:42
Η ρύθμιση αυτή δεν ανταποκρίνεται στην επαγγελματική πραγματικότητα των εργοθεραπευτών/τριων στην Ελλάδα καθώς ελάχιστοι απασχολούνται σε ένα μόνο κέντρο ή μία δομή. Για λόγους βιοπορισμού αλλά και για να συμπληρωθεί η πενθήμερη απασχόλησή τους οι εργοθεραπευτές συνήθως απασχολούνται σε περισσότερα κέντρα. Το άρθρο είναι ανεφάρμοστο και μη ρεαλιστικό και επιβάλλεται να αποσυρθεί.

από Φλώρα-Ιωάννα Πετροπούλου
03-03-21 11:49
Αυτό που αναφέρει το άρθρο είναι αδύνατον καθώς οι περισσότεροι συνάδελφοι συνεργάζονται με περισσότερα από ένα εργασιακό πλαίσιο.

από Μαρίνα Κατσιούλη
01-03-21 11:31
Το συγκεκριμένο άρθρο πρέπει να αποσυρθεί καθώς ο μεγαλύτερος αριθμός εργοθεραπευτών εργάζεται σε πολλαπλούς φορείς για λόγους βιοπορισμού.

από Ευαγγελία Γαροπούλου
28-02-21 22:23
Δεν γίνονται κατανοητοί οι λόγοι θέσπισης του συγκεκριμένου άρθρου. Είναι ευρέως γνωστό πως οι περισσότεροι θεραπευτές απασχολούνται από περισσότερα από ένα κέντρο.

από Γεωργία-Σταυρούλα Θωμαδάκη
28-02-21 19:49
Όσοι δουλεύουν σε κέντρα ειδικών θεραπειών, αν εξαιρέσουμε τους ιδιοκτήτες εργοθεραπευτές, οι υπόλοιποι συνεργάζονται με περισσότερα από ένα κέντρα με 2 ακόμα και με 3... Δεν υπάρχουν πολλά κέντρα που ζητούν 5μερη απασχόληση αλλά ακόμα κι αν ζητούν δεν έχουν μόνο έναν θεραπευτή για να ανταπεξέλθουν στο πρόγραμμα των Κέντρων (ώρες, ημέρες). Επίσης, υπάρχουν και θεραπευτές που το πρωί δουλεύουν σε κάποια Δομή και το απόγευμα σε κέντρο ειδικών θεραπειών... Το άρθρο έρχεται σε αντίφαση με το 16.

από Συμεών-Δημήτριος Δασκάλου
27-02-21 23:16
Στηριζόμενοι στην ελληνική πραγματικότητα, πληθώρα ελεύθερων επαγγελματιών εργοθεραπευτών απασχολούνται σε περισσότερες από μία ανάλογες δομές, προφανώς για οικονομικούς λόγους. Αφενός δυσκολεύομαι να αντιληφθώ τον λόγο που το άρθρο 26 αντικρούεται με την ανωτέρω ενέργεια, αφετέρου για να μπορέσει να λειτουργήσει οικονομικά ωφέλιμα για τους επαγγελματίες, θα πρέπει να υπάρξει η κατοχύρωση μιας ικανοποιητικής σταθμισμένης οικονομικής αμοιβής για τις εργοθεραπευτικές πρακτικές υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Διαφορετικά προσωπικά θεωρώ πως πρόκειται για οικονομική πληγή για τους εργοθεραπευτές και για γενικότερη υποβάθμιση της αξίας της εργοθεραπευτικής πρακτικής.

από Αγγελική Δρούγκα
27-02-21 20:32
Δεν είναι ευδιάκριτη η σκοπιμότητα του άρθρου αυτού και σε ποιο βαθμό αντιτίθεται στην ορθή άσκηση του επαγγέλματος η διάθεση του εργοθεραπευτή σε περισσότερες της μιας δομές υγείας, την στιγμή μάλιστα που ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων, προκειμένου να βιοποριστεί, είναι υποχρεωμένος να το πράττει.

από Νικολέττα Μαρία Ανωγιάτη
26-02-21 20:41
Υπάρχουν πολλοί θεραπευτές που εργάζονται σε 2 , ακόμα και 3 δομές για να μπορέσουν να συμπληρώσουν πενθήμερη απασχόληση και να αντεπεξέρχονται οικονομικά στις ανάγκες τους. Μία τέτοια απόφαση θα μας δυσκόλευε πολύ!

από Διονυσία Ευθυμίου
26-02-21 20:10
Οι περισσότεροι θεραπευτές χρειάζεται να εργαζόμαστε σε περισσότερες από 1 δομές, αφού διαφορετικά δε συμπληρώνεται η πενθήμερη εργασία.

από Λαμπρινή Ντάνη
26-02-21 18:13
Η πλειονότητα των θεραπευτών εργάζεται σε τουλάχιστον 2 κέντρα, ιδιαίτερα στην επαρχία, λόγω αδυναμίας κάλυψης πενθήμερης απασχόλησης από τους εργοδότες!

από Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου
26-02-21 09:49
Υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι που εργάζονται σε δύο χώρους , που είναι ιδιοκτησία άλλων συναδέλφων διαφορετικής ειδικότητας οπότε είναι οι υπεύθυνοι εργοθεραπείας και στους δύο χώρους ως μοναδικοί εργαζόμενοι εργοθεραπευτές.
Επίσης υπάρχουν και αρκετοί συνάδελφοι , οι οποίοι εργάζονται στο δημόσιο και παίρνουν , καθόλα νόμιμη άδεια από την υπηρεσία τους, για να εργαστούν στον ιδιωτικό τομέα για να συμπληρώσουν το εισόδημα τους. Με αυτό το άρθρο τους στερείτε αυτή η δυνατότητα και μειώνονται τα εισοδήματα τους. Προτείνω η φράση (περισσότερα του ενός), να γίνει (περισσότερα των δύο). Έτσι με αυτόν τον τρόπο δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στους συναδέλφους και θα περιοριστεί και η ανεξέλεγκτη μοιρασιά των σφραγίδων , που είναι και ο σκοπός του άρθρου.

από Κωνσταντίνα Θεοδωρίδη
26-02-21 07:39
Θα ηθελα διευκρινηση. Δηλαδη θα πρεπει να εργαζομαστε μονο σε ενα κεντρο; Αν ισχύει κατι τετοιο , θα πρεπει να σκεφτουμαι , καθως η πλειονοτητα των θεραπευτων εργαζεται σε τουλαχιστον δυο πλαισια για να μπορει να καλυφθει η εβδομαδιαία απασχοληση .

Προσθήκη σχολίου επιστροφή σε όλα τα άρθρα
0%
Παρακαλώ περιμένετε.
Μην κλείσετε το παράθυρο, όσο διαρκεί η αποστολή των αρχείων...
Κατά την ολοκλήρωση, θα εμφανιστεί το μήνυμα "Ολοκληρώθηκε"