Ελληνική Δημοκρατία - Υπουργείο Υγείας
Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών
ΝΠΔΔ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 και ώρα 23.59.
Εάν επιθυμείτε να προσθέσετε το σχόλιό σας σε αυτό το άρθρο , επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο (προσθήκη σχολίου)
    
Προσθήκη σχολίου επιστροφή σε όλα τα άρθρα
ΠΡΟΣΟΧΗ : για να προσθέστετ το σχόλιο σας, θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος ως μέλος (login)
 
Άρθρο 23

Ο Εργοθεραπευτής οφείλει να γνωρίζει τον κοινωνικό χαρακτήρα του λειτουργήματός του και έχει την υποχρέωση, με βάση τις γνώσεις του, τις δεξιότητες και την πείρα που έχει αποκτήσει, να εφιστά την προσοχή της κοινότητας, σε θέματα που έχουν σχέση με τη δημόσια υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας και αποκατάστασης.

Ο Εργοθεραπευτής οφείλει να συμμετέχει σε επαγγελματικές ή και επιστημονικές οργανώσεις που έχουν ως σκοπό την προστασία των συλλογικών συμφερόντων της ειδικότητας καθώς και τη μελέτη, επεξεργασία, πρόταση και εφαρμογή συλλογικών μέτρων, που συμβάλλουν στη βελτίωση της δημόσιας υγείας.

Ο Εργοθεραπευτής απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια η οποία μπορεί να οδηγήσει στον κοινωνικό αποκλεισμό ή στη διακριτική μεταχείριση ασθενών ή ατόμων που είναι φορείς νόσων ή καταστάσεων, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν κοινωνικό στίγμα. Αντίθετα, μεριμνά για το σεβασμό της αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, παρέχοντας παράλληλα την καλύτερη δυνατή επιστημονική αντιμετώπισή τους.

 
 
     
Σχόλια μελών ΠΣΕ
από Βασιλική Στριγγάρη
09-04-21 23:17
Συμφωνώ με τις προηγούμενες τοποθετήσεις των συναδέλφων.

από Δανάη Ιωαννίδη
09-03-21 19:41
Επαναδιατύπωση και διανομή τμημάτων του σε άλλα άρθρα.

από Μαρίνα Μάλφα
09-03-21 17:43
Συμφωνώ απόλυτα με όσα ανέφεραν οι συνάδελφοι.

από Κωνσταντίνος Γεωργίου
28-02-21 20:44
Τόσο ο Κος Χατζηαγόρου όσο και η Κα Καλπογιάννη θίγουν πολύ ορθά την ανάγκη για αναδιατύπωση του κώδικα στο άρθρο 1 και νομίζω ότι χρειάζεται να δώσουμε από την αρχή το στίγμα του επαγγέλματος ως ένα επάγγελμα με πολιτικές και κοινωνικές διαστάσεις. Ο όρος της εργασιακής δικαιοσύνης είναι απαραίτητος εάν επιθυμούμε την αντίληψη του ρόλου μας πέρα από το ιατροκεντρικό μοντέλο και ως φορέα εργασιακής χειραφέτησης.

από Νικόλαος Χατζηαγόρου
27-02-21 21:31
Συμφωνώ με το σχόλιο της συναδέλφου Δήμητρας Καλπογιάννη για την 1η παράγραφο του άρθρου και επιπλέον, θα πρότεινα αυτή η παράγραφος να μεταφερθεί στο Προοίμιο και στα Γενικά Καθήκοντα.

Επίσης, η τελευταία παράγραφος του άρθρου, ταιριάζει περισσότερο στο πεδίο "υποχρεώσεις προς τους λήπτες υπηρεσιών/ωφελούμενων/πελατών"

από Δήμητρα Καλπογιάννη
25-02-21 08:34
Νομίζω πως η πρώτη παράγραφος του άρθρου θα πρέπει να διευρυνθεί κατ’ αναλογία με τη θεώρηση του ανθρώπου ως «βιοψυχοκοινωνικής και πνευματικής οντότητας», ώστε να εμπεριέχει και άλλες αναφορές πέραν της «δημόσιας υγείας» και των «υπηρεσιών υγείας και αποκατάστασης», που να σχετίζονται με ζητήματα π.χ. ποιότητας ζωής, συμμετοχής, πρόληψης, δικαιοσύνης (occupational justice).

Προσθήκη σχολίου επιστροφή σε όλα τα άρθρα
0%
Παρακαλώ περιμένετε.
Μην κλείσετε το παράθυρο, όσο διαρκεί η αποστολή των αρχείων...
Κατά την ολοκλήρωση, θα εμφανιστεί το μήνυμα "Ολοκληρώθηκε"