Ελληνική Δημοκρατία - Υπουργείο Υγείας
Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών
ΝΠΔΔ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 και ώρα 23.59.
Εάν επιθυμείτε να προσθέσετε το σχόλιό σας σε αυτό το άρθρο , επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο (προσθήκη σχολίου)
    
Προσθήκη σχολίου επιστροφή σε όλα τα άρθρα
ΠΡΟΣΟΧΗ : για να προσθέστετ το σχόλιο σας, θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος ως μέλος (login)
 
Άρθρο 13

Ο Εργοθεραπευτής οφείλει να παρέχει τις υπηρεσίες του με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ασθενούς του, στα πλαίσια και όρια των καθηκόντων του, σύμφωνα με τα δεδομένα της Επιστήμης της Εργοθεραπείας και τις κείμενες διατάξεις που αφορούν στην άσκηση του επαγγέλματος, αποφεύγοντας οποιαδήποτε μη ενδεδειγμένη ή πειραματική ή μη αναγνωρισμένη διαγνωστική ή θεραπευτική μέθοδο. Για το σκοπό αυτό ο Εργοθεραπευτής οφείλει να ενημερώνεται και να βελτιώνει τις δεξιότητες του στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

 
 
     
Σχόλια μελών ΠΣΕ
από Βασιλική Στριγγάρη
09-04-21 23:14
Συμφωνώ με τον κύριο Χατζηαγόρου και την κυρία Ιωαννίδη.

από Δανάη Ιωαννίδη
09-03-21 19:14
Η πρώτη πρόταση ωραιότατα μπαίνει στα πρώτα άρθρα καθώς είναι μια γενίκευση που καταλήγει σε μια φτωχή εξειδίκευση.

"... μέσω της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, να τεκμηριώνει τη γνώση του και να αυξάνει τις δεξιότητες του ακολουθώντας την εξέλιξη της Εργοθεραπείας ως επιστήμη και τέχνη."

από Μαρίνα Μάλφα
09-03-21 17:33
Η συνεχιζόμενη επαγγελματική ανάπτυξη και κατάρτιση είναι σημαντικό να αναφερθεί πιο ξεκάθαρα στον κώδικα.
Είναι επίσης πολύ σημαντικό, με την υποστήριξη του ΠΣΕ, αυτό να είναι εφικτό για περισσότερες/ους από εμάς...δυστυχώς συχνά συμβαίνει η αμοιβή υπαλλήλου για εργοθεραπευτική συνεδρία να είναι π.χ. 5 ευρώ και το κόστος σεμιναρίου 4 ημερών π.χ. 600 ευρώ...

από Μαρία Θωμαδάκη
08-03-21 22:38
Συμφωνώ με την Γεωργία- Σταυρούλα Θωμαδάκη

από Γεωργία-Σταυρούλα Θωμαδάκη
08-03-21 22:16
Να διευκρινιστεί τι γίνεται στην περίπτωση, που κάποια θεραπευτική μέθοδος βρίσκεται σε ερευνητικό στάδιο και ο ωφελούμενος, έχοντας πλήρη γνώση περί της μεθόδου, επιθυμεί την εφαρμογή της.

από Σοφία Κουλούρη
08-03-21 10:10
Η συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση κ ανάπτυξη, πρέπει να είναι απαραίτητη

από Μαρίνα Κατσιούλη
01-03-21 11:59
Σε σχέση με τη συνεχιζόμενη επαγγελματική ανάπτυξη και διαρκή ενημέρωση μας σε θέματα που σχετίζονται με το αντικείμενο μας ίσως θα πρέπει να δίνεται μεγαλύτερη έμφαση και στο ρόλο του συλλόγου ως προς αυτό, εντός του κώδικα. Παρουσιάζεται ως αποκλειστικά δική μας υποχρέωση, ενώ αναφέρεται στο ιδρυτικό ΦΕΚ ως ένας από τους σκοπούς του συλλόγου.

από Δήμητρα Καλπογιάννη
25-02-21 08:20
Πιστεύω πως η ανάγκη της συνεχιζόμενης επαγγελματικής ανάπτυξης, ως επαγγελματικής υποχρέωσης, θα έπρεπε να αναφέρεται πιο ξεκάθαρα στον κώδικα.

από Νικόλαος Χατζηαγόρου
24-02-21 23:44
Τι θα πει "μη αναγνωρισμένη διαγνωστική ή θεραπευτική μέθοδος"; Αν ο "λήπτης υπηρεσίας" ζητήσει ή συναινέσει να του παρασχεθεί κάποια θεραπευτική μέθοδος ή αξιολόγηση που βρίσκεται σε πειραματική ερευνητική φάση τότε τι προβλέπεται; Ρωτώ καθώς η ε/θ είναι ανθρωποκεντρικό επάγγελμα και σε αυτό το πλαίσιο ο ρόλος μας είναι να συνηγορούμε με τους λήπτες των υπηρεσιών μας και να τους παρέχουμε ενημέρωση για να πάρουν τις καλύτερες αποφάσεις. Επιπλέον, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο άρθρο, στην δική μου αντίληψη, αποτρέπει την συμμετοχή των επαγγελματιών εργοθεραπευτών σε πειραματικού τύπου έρευνα. Καθώς σε προηγούμενο άρθρο αναφέρεται ότι εργοθεραπευτές/τριες δεν θεωρούνται μόνο όσοι ασκούν κλινικό επάγγελμα, θεωρώ πως το άρθρο αυτό χρειάζεται τροποποίηση ώστε να προβλέπει την εφαρμογή πειραματικών μεθόδων (παρέμβασης ή αξιολόγησης) μόνο υπό ερευνητικές συνθήκες, στο πλαίσιο ερευνητικών project που έχουν λάβει αδειοδότηση από κάποια επιτροπή ηθικής και δεοντολογίας, όπως περιγράφεται στο άρθρο 27.

Προσθήκη σχολίου επιστροφή σε όλα τα άρθρα
0%
Παρακαλώ περιμένετε.
Μην κλείσετε το παράθυρο, όσο διαρκεί η αποστολή των αρχείων...
Κατά την ολοκλήρωση, θα εμφανιστεί το μήνυμα "Ολοκληρώθηκε"