Ελληνική Δημοκρατία - Υπουργείο Υγείας
Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών
ΝΠΔΔ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 και ώρα 23.59.
Εάν επιθυμείτε να προσθέσετε το σχόλιό σας σε αυτό το άρθρο , επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο (προσθήκη σχολίου)
    
Προσθήκη σχολίου επιστροφή σε όλα τα άρθρα
ΠΡΟΣΟΧΗ : για να προσθέστετ το σχόλιο σας, θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος ως μέλος (login)
 
Άρθρο 9

Η συχνότητα των Εργοθεραπευτικών συνεδριών πρέπει να δικαιολογείται από τη βαρύτητα της νόσου καθώς και από την επιθυμία του ασθενούς ή των οικείων του.

 
 
     
Σχόλια μελών ΠΣΕ
από Βασιλική Στριγγάρη
09-04-21 23:12
Συμφωνώ με τον κύριο Χατζηαγόρου, τον κύριο Παπαθανασίου, την κυρία Κατσιούλη και την κυρία Μάλφα.

από Δανάη Ιωαννίδη
09-03-21 18:59
Νομίζω πως δεν έχει λόγο ύπαρξης αν το παραπάνω σχετικό άρθρο είναι σαφές. Συναίνεση στην θεραπεία.....

από Μαρίνα Μάλφα
09-03-21 17:22
Αντικατάσταση του όρου "βαρύτητα της νόσου". Η σύσταση σχετικά με τη συχνότητα της θεραπευτικής παρέμβασης δεν θα πρέπει να σχετίζεται με την επιθυμία του ωφελούμενου ατόμου ή/και των οικίων του.

από Μαρία Θωμαδάκη
08-03-21 22:33
Συμφωνώ με τους συναδέλφους.

από Φλώρα-Ιωάννα Πετροπούλου
03-03-21 11:36
Θα έπρεπε να συνυπολογίζονται και άλλοι όροι για την συχνότητα των συνεδριών.

από Μαρίνα Κατσιούλη
01-03-21 10:25
Γενικά σε όλο των κώδικα χρησιμοποιούνται όροι όπως νόσος/ασθενής, όπως και στο συγκεκριμένο άρθρο. Οι όροι αυτοί θα πρέπει να αντικατασταθούν καθώς δε σχετίζονται με μεγάλο μέρος των πληθυσμών με τους οποίους ασχολούμαστε οι έργο θεραπευτές. Επιπλέον, πέρα από τη συχνότητα των συνεδριών, η ίδια η συμμετοχή του λήπτη υπηρεσιών σε πρόγραμμα εργοθεραπείας θα πρέπει να βασίζεται στην ίδια του την επιθυμία και να τεκμηριώνεται από τον εργοθεραπευτή. Η συχνότητα των συνεδριών δε μπορεί να βασίζεται αποκλειστικά στη βαρύτητα της κατάστασης του λήπτη καθώς συνυπολογίζονται πολλαπλοί παράγοντες πχ η μετάβαση του ατόμου σε άλλο πλαίσιο. Επίσης σε καμία περίπτωση η συχνότητα των συνεδριών δε πρέπει να καθορίζεται από την επιθυμία του λήπτη ή/και των οικείων του παρά μόνο από τον εργοθεραπευτή ο οποίος λαμβάνει υπόψη και άλλους παράγοντες όπως το ωράριο του, τα ιδιαίτερα καθήκοντα της θέσης του στο φορέα απασχόλησης, τον αριθμό των ληπτών υπηρεσιών εργοθεραπείας, οι συνθήκες εργασίας κα.

από Αικατερίνη Κατσιάνα
27-02-21 01:06
Εκτός από την αντικατάσταση της "νόσου" με το "κατάσταση υγείας" το οποίο θεωρώ πιο δόκιμο για το επάγγελμα μας, καλό θα ήταν να προστεθούν και άλλοι παράγοντες όπως αναλόγως με τους στόχους και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και τις ανάγκες και προτεραιότητες που θέτονται από τους λήπτες υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένων και των φροντιστών και οικείων) και πάντα λαμβάνοντας υπόψη και θέτοντας σε προτεραιότητα τη γνώμη και την επιθυμία τους.

από Γεώργιος Παπαθανασίου
25-02-21 11:24
Ίσως εδώ να απαιτείται περαιτέρω διευκρίνιση και μία διαφορετική διατύπωση που να τονίζει περισσότερο τον ρόλο του/της Εργοθεραπευτή/τριας στη διαμόρφωση της συχνότητας και της έναρξης-λήξης του θεραπευτικού προγράμματος, ο οποίος πηγάζει από την επιστημονική του κατάρτιση, καθώς κάποιες φορές η άποψη αυτή ίσως να μην ταυτίζεται απαραίτητα με την γνώμη του πελάτη....

από Δήμητρα Καλπογιάννη
25-02-21 08:06
Πιστεύω πως ο όρος «νόσος» δεν καλύπτει το εύρος του επαγγέλματός μας.

από Νικόλαος Χατζηαγόρου
24-02-21 23:12
Δεδομένου ότι στο άρθρο 2 χρησιμοποιείται η ορολογία του ICF - είναι προτιμότερο αντί της λέξης νόσου να χρησιμοποιηθεί η λέξη "κατάσταση υγείας" . Εξάλλου συχνά προσφέρουμε υπηρεσίες σε άτομα που δεν πάσχουν από νόσους, π.χ. εξαρτημένους από ουσίες, παίγνια, internet κ.τ.λ.. Παράλληλα, υπάρχουν και αναδυόμενοι ρόλοι των εργοθεραπευτών στην κοινότητα. Συνεπώς ο όρος "νόσος" είναι πολύ περιορισμένος σε συνάρτηση με τη φύση του επαγγέλματος.

Προσθήκη σχολίου επιστροφή σε όλα τα άρθρα
0%
Παρακαλώ περιμένετε.
Μην κλείσετε το παράθυρο, όσο διαρκεί η αποστολή των αρχείων...
Κατά την ολοκλήρωση, θα εμφανιστεί το μήνυμα "Ολοκληρώθηκε"