Ελληνική Δημοκρατία - Υπουργείο Υγείας
Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών
ΝΠΔΔ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 και ώρα 23.59.
Εάν επιθυμείτε να προσθέσετε το σχόλιό σας σε αυτό το άρθρο , επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο (προσθήκη σχολίου)
    
Προσθήκη σχολίου επιστροφή σε όλα τα άρθρα
ΠΡΟΣΟΧΗ : για να προσθέστετ το σχόλιο σας, θα πρέπει να είστε συνδεδεμένος ως μέλος (login)
 
Άρθρο 7

Ο Εργοθεραπευτής οφείλει να ενημερώνει πλήρως και κατανοητά τον ασθενή για το περιεχόμενο της προτεινόμενης εξέτασης, αξιολόγησης ή  θεραπείας του, τους ενδεχόμενους προβληματισμούς του, καθώς επίσης και τις εναλλακτικές προτάσεις, ούτως ώστε ο ασθενής να μπορεί να σχηματίζει πλήρη εικόνα των θεραπευτικών δεδομένων και προσδοκιών του σχεδιαζόμενου για αυτόν θεραπευτικού σχεδίου παρέμβασης.

 
 
     
Σχόλια μελών ΠΣΕ
από Βασιλική Στριγγάρη
09-04-21 23:11
Συμφωνώ με τις προηγούμενες τοποθετήσεις των συναδέλφων.

από Δανάη Ιωαννίδη
09-03-21 18:54
Χρειάζεται επαναδιατύπωση και χρήση όρων όπως "παρέμβαση" ή προσέγγιση παρέμβασης ή κλινικής συλλογιστικής και πρακτικής του ++++
Ή παρέχει κάθε κάθε πληροφορία ++++
Σχετικοί όροι της ηθικής: "Συναίνεση, Εχεμύθεια, Επικοινωνία, Ακρόαση, Ευγένεια, Μέριμνα και Εμπιστοσύνη"
Θα μπορούσε λοιπόν να χρησιμοποιηθούν τα : "οφείλει κατά τη διαδικασία/συναλλαγή με τον πελάτη και για την λήψη αποφάσεων που τον αφορούν, να παρέχει την απαιτούμενη και επαρκή πληροφόρηση, και τηρώντας τις αρχές ( της ηθικής -βλέπε παραπάνω)

από Μαρίνα Μάλφα
09-03-21 17:17
Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που ανέφεραν οι συνάδελφοι, Γεωργίου, Πετροπούλου και Κατσιάνα.

από Μαρία Θωμαδάκη
08-03-21 22:30
Συμφωνώ απόλυτα με την Κα Κατσιάνα

από Φλώρα-Ιωάννα Πετροπούλου
03-03-21 11:30
Ο όρος "ασθενής" πρέπει να αντικατασταθεί με έναν πιο δόκιμο όρο καθώς και να προστεθεί η ενημέρωση και η συναίνεση των οικείων του σε περίπτωση που ο ίδιος ο λήπτης υπηρεσιών εργοθεραπείας δεν δύναται να αποφασίσει για τον εαυτό του.

από Κωνσταντίνος Γεωργίου
28-02-21 20:27
επίσης καλό θα ήταν μαζί με την καταγραφή των πελάτη-κεντρικών καταβολών του επαγγέλματος να υπάρξει αναφορά και στις πολιτικές, κοινωνικές και κριτικές διαστάσεις του επαγγέλματος. Δηλαδή για την ανάγκη να μπορεί ο εργοθεραπευτής να αναγνωρίζει τη κοινωνικές πηγές μέσα από τις οποίες διαμορφώνει την πρακτική του και οι οποίες μπορεί να ανακυκλώνουν κυρίαρχες κοινωνικές δυναμικές. Επίσης να αναγνωρίζει και να αντιλαμβάνεται το ρόλο του με όρους δύναμης και εξουσίας έτσι ώστε να προσπαθεί να δίνει φωνή σε κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται παραδοσιακά σε θέσεις αδυναμίας.

από Αικατερίνη Κατσιάνα
27-02-21 00:18
Και όπως προτείνεται στη σύγχρονη βιβλιογραφία και αναφέρεται στην δεοντολογία των περισσότερων συλλόγων ΕΘ καλό θα ήταν να αναφέρεται η ανθρωποκεντρική/πελατοκεντρική προσέγγιση, όπου οι εργοθεραπευτές/τριες αποφασίζουν μαζί τον σχεδιασμό, τους στόχους και την παρέμβαση ανάλογα με τις ανάγκες και προτεραιότητες των ωφελούμενων των υπηρεσιών μας

Προσθήκη σχολίου επιστροφή σε όλα τα άρθρα
0%
Παρακαλώ περιμένετε.
Μην κλείσετε το παράθυρο, όσο διαρκεί η αποστολή των αρχείων...
Κατά την ολοκλήρωση, θα εμφανιστεί το μήνυμα "Ολοκληρώθηκε"